Thursday, 9 September 2010

1 Syawal 1431 H


Alhamdulillah.. Tercapai azam Ramadhan kali ini.. Dapat puasa penuh.. Dapat tarawih penuh.. Mudah-mudahan diterima olehNya.. Walaupun mulut still melaha' siang-siang..hihi..

Pada mulanya, aku cuma bercadang untuk berhari raya di Kulai. Tiba-tiba datang seruan beraya di Kuala Lumpur bersama adik-beradik. Tup2 sampai KL, abang Jul sudah balik Kedah, Ipun sudah balik Sabah. Tinggal aku dengan Kak Combi ni.

Line laju gila babeng la sini ni.. Biruuuuuuuuuuu ja lampu broadband stick ni. 3 G katanya. Ahh..penat. Naik kereta api.. Konon dapat seat first class berkos RM59.00 (harga kelas biasa RM 31.00).. Tengok-tengok, lebih kurang ja just space luas sikit but busuk dan gegar bising still sama. Berangan dapat beradu dalam koc yang ada katil. Pelik juga. Yang ada katil tu train yg mana satu..???!! Ishhhh..

Nah, berbuka puasa tadi dapat merasa cendol. Ni kakak sedang masak-masak di dapur. Macam-macam la mau di masaknya..'sikit-sikit tiap jenis masakan' bilangnya. 

Sekejap lagi mahu keluar ke Jalan Masjid India. Tengok apa yang masih boleh disumbangkan duit ni. Esok..konon gigih mahu ke rumah terbuka Perdana Menteri. Jauh. Kalau buat d PWTC dekat jugalah kan.

Ahh..rehat-rehat.. Selasa balik ke Kulaijaya.Teringat kereta yang dtinggalkan di kawasan Balai Polis. Mudah-mudahan selamatlah hendaknya.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih / Thank You
http://bit.ly/1bNnzEh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...