Wednesday, 14 July 2010

Rutin

Rutin! Rutin! Rutin! Ada yang suka, ada juga yang benci akan rutin. Rutin harian, rutin mingguan, rutin bulanan, rutin tahunan. RUTIN @ ROUTINE!

Rutin harian ada yang wajib..ada yang perlu.. Rutin satu amalan atau kemestian dalam kehidupan. Rutin harian - mandi, solat, makan, berus gigi, bangun awal, main game, cek facebook, korek hidung, buat lesson plan (ni rutin yang x best langsung..!), SMS @  call buah hati - (sorry to say, ni yg paling last coz buah hati xda, so..?). Kadang-kadang tu rasa malas dan bosan yang amat..tiap pagi harus, mesti bersiap awal pergi kerja..kerja pula jenis yang x pandai habis..Tambah lagi aku ni jenis malas dan rajin yang bermusim. Musim malas - i like.

Sekarang, aku ada rutin baru. No more malam minggu yang panjang bagi diriku ini. Haha.. Bersemangat punya pasal, sekarang ni baru tergerak hati masuk kelas seni mempertahankan diri - SILAT! Masuk silat beb! 'Silat Sayong'. Gelanggang silat telah dibuka dengan bayaran sebanyak RM 27.00 sahaja. So, apa salahnya masuk. Alhamdulillah, sesi yang pertama telah dimulakan pada minggu lepas. Belajar tiga jenis 'langkah sedia'. Dengar cerita, salah seorang jurulatih tu bekas peserta SUKMA MELAKA baru-baru ni. Seronok juga masuk kelas silat ni..budak-budak pun ada.. Selain mengisi masa lapang, paling penting dapat kemahiran + pengalaman baru..cabar diri sendiri! Selama 3 bulan setiap malam minggu. Ahh..bestnya!

Lebih best daripada memancing dan main layang-layang. Gambar..? Akan datang..!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih / Thank You
http://bit.ly/1bNnzEh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...