Thursday, 30 July 2009

Gagah! Oh Gagak!

Photobucket

Beberapa minggu yang lepas..tak silap masa menonton TV cerita binatang2 (National Geographic TV 1) narrator tu ada menyebut pasal gagak. GAGAK..?

Lagi ---> GAGAK..? Hitam..bising..hidup dalam kumpulan..menyelongkar sampah..dull..unpleasant looks..kalau di Barat, gagak juga dikaitkan dengan kematian..kesuraman..kuasa jahat..hmm..

Berbalik kepada kisah gagak dalam dokumentari tersebut..apa yang membuatkan aku tertarik ialah dikatakan bahawa burung gagak ini bersifat setia pada pasangannya. Monogami konon. Hmm..adakah pernyataan ini sahih..? Akan dicari maklumat mengenai gagak..

8 comments:

  1. apa kisahnya ni? u bikin i sangsi

    ReplyDelete
  2. uwaa aku x sempat nak menaip..jap d update..hehee

    ReplyDelete
  3. aku berminat utk jadikan semua manusia seperti gagak..kenape? sbb dia setia

    ReplyDelete
  4. well dalam soal kesetiaan pada manusia ini cukup rumit..
    sukar untuk menjadi gagak..
    tatkala pasangan yg dicinta pergi utk selamany dan kita yg tinggal ini perlukah ttp hidup sendirian..itukah setia spt gagak..berdosaka klu kita mencari psg seterusny kerna lumrah manusia hidup bpasangan..
    ah wateverla..melalut jah..
    korg nk setia or tak setia, up to korg..
    i belive stp isu ada relevannya..

    ReplyDelete
  5. gagak, ko tau man ada gagak di PJ suka curi penyangkut baju..ni kesah benar

    ReplyDelete
  6. waaa gitu kate niss immer..jadi kita gagak..membising hari2..kekekeke..

    dui na rang..raen..cam sedih je bunyinya itu..patah tumbuh hilang berganti..bersatu kta tgeuh, bcerai kita kawin lagi..hak3...

    kaoru..?? naaa mimang saitu gagak nakal..mencuri hanger..? mau tu gagak tu d masak kicap...belasah ja kalau dapat!

    ReplyDelete
  7. gagak buruk! x suka gagak! :)
    tapi dia cerdik kot..
    dulu ade citer utk kids la, gagak masukkan batu dlm botol untuk jadikan paras air tu meningkat so that dia dapat minum air tu...hahah cerdek kan??

    the facts is : walaupun ada kekurangan, tetap dikurniakan kelebihan jugak

    (p/s:buleh jadi itu hnya rekaan director citer tu jekk..ekekek)

    ReplyDelete
  8. ye..thanks for d comment..

    tulah, mcm kte manusia ni juga, setiap orang pasti ada kelebihan dan keistimewaan..everybody is unique!

    ReplyDelete

Terima Kasih / Thank You
http://bit.ly/1bNnzEh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...