Tuesday, 1 December 2009

Serena Williams' Catsuit 2002



Serena Williams - You Rocckkk!!

Wednesday, 18 November 2009

Perasaan @ Perasan?

Dua perkara yang berbeza. Sesungguhnya aku ini seorang insan yang adakalanya terlebih perasaan..tidak lepas daripada menjadi perasan! ahakk!

Terdapat beberapa tempat yang mempunyai 'special feeling' apabila aku berada / melalui ruang masa dan tempat tersebut :

1. Lapangan Terbang KLIA. Keasingan berada di sini, mungkin kerana kepelbagaian manusia dan ruangnya yang besar. Kadang-kala berasa cuak dan curiga. Rasa tidak sabar hendak berlari menaiki pesawat berikutnya.

2. Musim hari-hari terakhir persekolahan. Rasa seperti 'ditinggalkan'. Berlaku / mengalaminya sejak zaman sekolah menengah. Teringat semasa Tingkatan Tiga. Kawan-kawan lain sudah pulang bercuti tapi aku terpaksa tinggal di asrama untuk menyertai program bernama KEM IT 1999. AB, andai ko terbaca post ini, teruskanlah dengan operation skinny bitch mu itu. haha.

3. Dalam majlis Yaasin @ tahlil. Mesti teringat dengan pemergian arwah bapa. Ah, kemesraan semusim cuma. Aku rugi. Iklan Petronas (si ayah yang 'menjengkelkan' - pada pendapat menantu lelakinya). Menggeletek rasa sayu di perdu hati. Hmmm..

4. Matahari yang bersinar terik pada sebelah petang selepas hujan pagi / tengah hari. Wah..perasaan seperti ini bak menjadikan aku orang yang terbuang terasing di sebuah pulau. Lebih2 lagi jika situasi ini dialami ketika berada di kampung. Hujan tengah hari - TIDUR. Apabila tersedar, matahari bersinar cerah - sekitar pukul 4.30 petang. Alahai..sunyi dan sayu. Kenangan semasa kecil di Batu 10 Kg.Sungai Batang, Sandakan Sabah. Banyak pengajaran sejati yang diperoleh semasa menetap di situ.

*akan tambah kemudian..

Sunday, 15 November 2009

Ini


Mmm..apa ya mau diungkapkan ni..

1. Kerja banyak..malas mahu buat tapi mesti buat jugak!

2. Kelmarin membeli sebuah buku motivasi "Magnet Diri"..macam best..lapang-lapang baru baca.

3. Geram menunggu result PGSR itu. Mesti hari esok baru dipaparkan dalam web KPM itu. Jumaat la konon..

4. Perasaan tidak menentu. Kerja banyak. Kemudian musim cuti semakin hampir. Terbayang keseronokan bercuti dan kebosanan yang pasti menyelit di celah2 ruang waktu yang lopong.

Wednesday, 11 November 2009

Hari Ini

Yayyyy...

Baru sahaja selesai bermesyuarat staff petang ni. Nampaknya, ada peluang la aku drop jawatan "Setiasusah Pepekriksaan"..hehehe..

Banyaknya benda kena siapkan :

Program Panitia / Pusat Sumber / TKRS sepanjang tahun 2010..

In-House Automasi PSS (SiAPS)..

Laporan Buku Hazab Belajar Budak Tahun 5 since i am the homeroom? teacher..

Fail Peribadi Murid Tahun 5 itu..arghkhhhsss..

Menenangkan diri daripada melakukan silap dalam teks pengacaraan Hari Anugerah..huh..

Nampak gaya, lambatlah aku pulang kampung kali ni..mengeram telur lagi di sekolah..

p/s sudah lama tidak menepek gambar di sini..





Tuesday, 10 November 2009

2009 : Something in my life


Sekian lama tidak mencatuk abjad bermonolog pada kanvas maya ini.


Ah..satu keluhan nafas perlu aku lontarkan saat ini.

Apa yang ada dalam fikiran ini sekarang..?

2009 - Tahun yang banyak memberikan aku pengalaman; melukis pelbagai cerita - mencalit warna-warna kehidupan.

Bagaimana aku dahulunya seorang yang malu mendekati manusia lain; kini aku menjadi manusia yang lebih berani (la sangat!)

Pelbagai situasi dalam minda. Khayalan.. (bukan ambil dadah ok! - teringat pengakuan Kris Dayanti bahawa beliau pernah mengambil 'NARKOBA' dan kini menyesalinya).

Manusia-manusia yang ku kenali. Pelbagai watak & perwatakan. Mencari persamaan lantas mengenepikan ? / mengketepikan ? perbezaan sesama.

Manusia.

Aku ingin menikmati kehidupan ini. Yang Singkat - seketika cuma.


Friday, 2 October 2009

Cintaku Mengatasi Segalanya - Salamiah Hassan


Mengatasi Masa - Mengatasi Kata

Itulah Cinta ku Padamu
Tapi Sayang Tak Daya Aku Rungkaikan
Setiap Kali Berhadapan..

Lautan Terbentang Akan Kekeringan
Jika Kemarau Berpanjangan
Tapi Kasihku Pasti Segar Selalu
Terpelihara Tiap Waktu

Tak Mungkin Kau Dapat Memahami
Pengakuanku Ini..
Bersamamu Rela Kutempuhi
Kehidupan Berduri...

Mengatasi Mimpi
Mengatasi Janji
Padamu Kasihku Abadi
Kalaulah Ada Cinta Lebih Melimpah
Ku Rela Kau Memilikinya..

Lagu Ini Membuatkan Aku Sedih dan Sayu..Credits to Nenek Salamiah Hassan yang Vogue Kerana Mempunyai Suara Sedap Dalam Menyampaikan Lagu Ini..

Thursday, 1 October 2009

Oktober Datang Lagi

"Ketika masa yang berlalu mengubah hari.. Hatiku, menggamit kenangan waktu bertemu.. Mengundang, sebaknya dadaku rindu padamu.. Wajahmu, kekasih hati yang amat ku sayang.." - Sepanjang Malam Keresahan.

Sepanjang aku hidup ni, tidak banyak perkara penting yang pernah berlaku dalam bulan Oktober.

Cuma beberapa tarikh yang mengingatkan ku kepada rakan-rakan yang meraikan hari ulang tahun kelahiran mereka.

Sadrina..Hasnol..? Hmm siapa lagi ya..?

Ah, since sudah ada highway baru dari Senai ke Kota Tinggi, kini perjalanan hendak ke Desaru lebih singkat berbanding dahulu..hmm..

Mungkin dua minggu daripada sekarang bolehlah pergi ke Teluk Ramunia..seklai lagi..mungkin untuk yang terakhir kali.

Sunday, 27 September 2009

Here Again



NOR MAJDI BIN MOHD.ALWI


Kawanku yang hilang dari zaman batu

Wednesday, 16 September 2009

Bilang Sajja..

"Aku rasa tubuh badanku ini paling gemuk semasa bulan Jun. Mencecah 78.0 kg.. Muka tembam dan menjadi pasif. Kelmarin..15.09..menyukat jisim lagi..kali ni menggunakan alat penimbang berpenunjuk digital tu..What..? 72.8 kg! Ngee.. Patutlah seluar kerja zaman 2005 tu muat pulak pakai masa minggu lepas. Suka hati.. Wajeb reduce weight lagi..till 68.o kg..at least..haha..tpaksa alter la pulak sluar.."

1. Ramadhan bakal berakhir. Ramadhan kali ni diriku agak kureng.. Perlu masuk dalam mesin basuh untuk cuci otak. Argkh.. Bengap!

2. Dua hari lagi bakal menghirup udara di Sabah. Hmm..

3. Oh, petang ni ada Majlis Khatam Al-Quran. Waa makan saja aku terbayang..

4. Ah, Serena lost! BTW, she won the Doubles with Venus.

5. Mesej dgn Alessandra.. Wah gigih yah mengupdate casa sempena menyambut ketibaan Syawal.

6. Kata Sapinaz, "ada port baru.."..yuyy.. Di Batu 2 tu kot.. Mesti Cobe..!

7. Malam ni perlu masak-masak menghabiskan stok makanan basah dalam ice box sebelum meninggalkan rumah selama seminggu. Uh, rajinkan diri.

8. Buat entry ni pun x bersemangat.

9. Ah, ternampak kasut cantik semasa pergi membayar bil kelmarin. X perlu beli rasanya.

10. Teringin juga mencari jam tangan. Pergelangan tanganku yang telanjang ini. Perlukan sesuatu.

Friday, 11 September 2009

Ambush Raya?

Rumah Kakak Bandar Leila.. (jgn lupa bagi duit raya..)

Families + Relatives Tinosa 1 & Rajawali.. :)

Rumah Noie Best Friend Forever, Indah Jaya.. :)

Casa Si Alessandra Ambrossio (lolai2..awas kalau x kasi aku karokey!)

Casa Si Sapinaz (wajeb p coz last year x sempat!)

Rumahku diambush oleh mereka..ngee

Rumah Yun? (wajeb habiskan Tart Nanas which made by Mamak Si Yun..ndak tau adaka tu si Yun membuat..hehe..awas ko Yun!)

Swimming Pool - Sport Complex (lolai di pool yah! cuci mata..ngeee..!)

Pasar Ayam + Pasar Basah mencari juadah! - at Harbour Square
(bunyi macam gah tapi biasa2 ajja)

Comel kahwin 23hb..not sure kalau dapat pergi..ikut keadaan..
"Nanti si Ros ambil kita!" - bilang Noie..


Ah, malam ini.. Blockbuster Semi Final of U.S Open 2009..

(WC) Kim Clijsters vS (2) Serena Williams
All the way Serena!!! Lift the Trophy..its yours!

Tuesday, 8 September 2009

Hari Ini & Semalam

Urghh..letih bersambung ke hari ini..

Pulang je dari Kulai, aku rasa sakit belakang. Eh, eh..sakit tu datang lagi.. Dah lama x rasa sakit yang sebegitu.. Malam pun aku terpaksa tidur awal. Seawal 9.30 malam. Sah2 aku ponteng tarawih.. Masa berbuka pun rasa tak sedap badan. Mujur bangun pagi ni rasa dah ok but still mcm ada something kat belakang. Xde pulak aku jatuh @ terhentak.. Hmm..

Petang kelmarin ke Kulai tu sebab nak pos kan kad raya. Untuk Majdi, Abby, Azmi Sesuatu, Mas Sakurada dan tak lupa untuk eh..sapa lagi ya..? Lupa sangat.. Jap recall..hmm.. Ha, Si Hasnol poyo.

Pastu petang masa berbuka..makanan berlambak. Alhamdulillah sangat2.. Mihun Udang.. Cekodok diberi oleh jiran.. Air Katira.. Kuih-muih pelbagai jenis.. Heyy, ko ingat aku ni tong sampah..?? Perutku mengomel. Haha..

Hmm ada beberapa hari lagi nak pulang Sabah.. Semalam, Ai ajak pergi Rengit / Parit Botak a.k.a Azhar Food nak borong bahulu gulung. Hmm..sedap..terbayang ditekak ku ini akan kelazatan jem nanas yang mengisi gulungan bahulu itu. Gigih ya wanita mengandung itu nak merayap kala sarat..

Kepada seseorang yang kian aku lupakan.. Tahniah kerana berjaya membuat aku lupa kepadamu. Kasihmu bak embun di atas daun, sirna tatkala mentari hadir. Aku mahu kasih sayang yang sentiasa bersinar bak suria. BTW, go to hell yah!

Thursday, 3 September 2009

Hari Berganti Hari

1. Petang ni kakak akan sampai dari Sabah. Cadangnya tinggal di sini selama dua minggu. Hendak menemankan anaknya UPSR. Susup-sasap aku nak mengambil tengah hari nanti memandangkan aku habis kerja agak lewat. Nanti mahu mengajak kakak pergi ke Rengit / Parit Botak untuk membeli kerepek dan bahulu gulung berintikan jem nanas yang sedap itu. Mungkin boleh juga ajak kakak ke pantai di Teluk Ramunia. Amboi..ye ye je mahu mengajak. Kerja bertimbun..kerja YM dan pesbuk..hehe

2. Hari ni juga ada Majlis Berbuka Puasa dan Solat Hajat bersama Murid-Murid Tahun Enam. Minggu depan ialah Minggu UPSR. Semoga semua murid dapat melakukan yang terbaik.

3. Menghitung hari untuk pulang berhari raya di Sabah. Yes, 19hb ni insya Allah akan menghirup udara Sandakan. Aku dapat membayangkan kehangatan cuaca serta bahang mentari di Bandar Sandakan. Ah, bayu laut..membawa percikan-percikan lembapan dan kehangatan..

4. Sapinaz & Raen..nampaknya dorang berdua ada baju tema purple tahun ni.. Alahai, mana aku nak cari baju purple..wait & see..x syok la pulak kalau ambil foto ber3..aku nampak ganjil..(dah aku nampak unik..hitam manis berbanding makhluk dua orang tu..hmm what can i say..haha)

5. Banyak pula tempat mahu diambush sepanjang raya seminggu nanti.. Si Yon pun cakap mau join sama masa ambush raya nanti..wah..wajib upload foto-foto ke dalam album fS & pesbuk.

6. Jangan dilupa..wajib spend day pigi mandi di pool Kompleks Sukan. Aduh..semangat sudah ni. Sadap yunggg cuci mata..haha

7. La ni petang ni baru teringat mau pi ambil tiket free di JPNJ tu. Alahai..lupa..

8. Pun mahu mengepos kad-kad raya pada petang ini. Bil air yang RM30 tu..alahai tunda dulu lah..ahah..tu pun nak dikhabarkan kat sini..hehe

9. Teringat sama Adik Pilak..apala yang dibuatnya sekarang..juga pada seseorang yang kian jauh..macam kata lagu Mawi tu.."Kian jauh..kian hilang..kasih antara kita.." ceh~

10. Bila nak ke Terengganu ni.. Boleh jalan-jalan ke rumah Kak Tiny..hehe..jalan2 ke rumah adik Rajih..ahah..sabar menanti kunjunganku wahai penyu-penyu di Rantau Abang..

11. Rindu mau makan buras dan ayam masak lengkuas..ah..puasa2 begini pelbagai godaan nafsu..makan-makan dan makan..tapi aku dapat merasakan yang badanku agak susut sedikit..huh..

12. This fortnight..i'm looking forward for the Williams Sisters.. U.S Open 2009..all the excitement!


"Every six months I fly to Dallas to get BOTOX and I also get
COLLAGEN INJECTIONS
"
~ Janice Dickinson : World 1st Supermodel..

Saturday, 29 August 2009

Oh My Hair!

"Mungkin raya nanti aku boleh pilih salah satu daripada
fesyen rambut ni untuk digayakan.."

'Situasinya ialah..rambutku jenis bergulung..! Uwaaaaa.. Kena pakai wig kot..! Tak pun pakai songkok..kopiah haji..tudung..kerudung..hahahaha..'


Suka kedua-dua style di atas..kemas dan menarik!
UNTUNGNYA, rambutku tidak diciptakan begitu..!

Atas ni.. a bit messy..still i like..

Kalau aku ikut style yang kanan & letak skarf bunga2 kat leher, mesti aku dah kena baling gayung oleh kakakku..


PERHATIAN!


INI BUKAN SAYA!
Masih teringat semasa zaman persekolahan, kawan-kawan selalu kutuk rambut ku..
Hey buddies, the hair is still 'menten' till nowadays la! Hehehe..

Friday, 28 August 2009

Meniti Ramadhan~

Berbuka pada hari ke-6 berpuasa. Banyak makan but Alhamdulillah..dapat dikawal daripada menjadi anakonda hijau. Kebetulan masa berbuka sambil menonton TV1 - 'Cerita Binatang2' : Memaparkan kisah pemangsa-pemangsa tegar di Hutan Hujan Amazon. Antaranya termasuklah Ular Anakonda Hijau tu. Ah..

Menu (beli + jiran2 yg mulia bermurah hati menghantar juadah ke rumah :

-Nasi Goreng

-Cekodok Keledek + Cekodok Mixed Vegies
-Nasi Lemak (sadap pulak ada talul sama ayam masam 'mirah')

-Ikan Bakar Berkicap
- sadap juga..
-Kuih Bingka? Aku panggil 'Kuih Bakar'..entah tapi memang sedap kuih ni. Warna
hijau bentuk kelopak bunga.
-Air.. Wheatgrass Juice. Rasa macam minum air rumput. Sedap..sebab..? MANIS!

Kuih yang masih berbaki hingga pukul 11 malam..lepas ambil gambar ni..siap aku ngap!!!

Macam-macam..!


TELEFON OH TELEFON!


Macam-macam ada dalam inbox. Ahah, perlukah aku paste gambar2 di bawah ni..? Rasa malu juga. Hmm.. Kenyang ke orang sayang ni..? Kembang-kembang sebab ada juga orang sayang aku yang manis sedikit ni walaupun sayang main-main. Aku rasa patut ke tak entry ni ah..? hadoiii~~ Eh..eh..eh..

Zirafah

Rusa

Merak

"Kepada insan-insan berkenaan, andai kalian terbaca / terlihat post ini..jangan marah dan patutnya kamu 'berbangga' kerana mendapat highlight / spotlight daripada aku yang rajin menulis ini.."


Thursday, 27 August 2009

P.T.K Ogos 2009

As Happy As Serena Williams!

Eh, aku tak perasan pulak dalam Slip Kebenaran Menduduki P.T.K pada 25hb Ogos 2009 baru-baru ni. Rupa-rupanya, aku cuma perlu ambil Kertas UMUM sahaja. Oh, adakah Cik Niss^Immer mendaftarkan aku untuk satu kertas sahaja..bagus..'sepatutnya' begitu..hik3..

Yahoooooo..senang hati aku! Sehari nak exam baru aku perasan la pulak. So, hasil daripada menduduki exam tersebut..kali ni rasa 50-50 ja untuk score IV.. Soalan agak susah dan ada 2-3 soalan yang menyoal tentang kurikulum prasekolah. Adehh..manalah aku pernah ambil tahu pasal prasekolah. Terlepas pandang gitu.

Lulus dapat IV la hendaknya aku ni.. Mudah urusan..Aamiiinn..

Rumah Oh Rumah!

Pagi tadi seawal pukul 7.30 pagi, aku merajinkan diri untuk mengemas rumah yang dah hampir sebulan lebih tidak dibuang segala macam habuk. Aku perasan di tepi dinding sudah kelihatan agak kelabu - mesti habuk dah bergumpal. Duduk dalam kampung penuh pokok-pokok macam ni pun habuk mesti tebal berkepuk-kepuk kalau sesi pembersihan rumah dijalankan.

Sempatlah membongkar gambar-gambar lama - duduk bersila membuka beg besar tempat menyimpan khazanah-khazanah penting. Hmm..novel-novel yang Kak Sophie tinggalkan pun ada. Mungkin boleh diulang baca andai punya senggang waktu. Menyelak album gambar. Wah, boleh scan ni masuk facebook dan blog.

Geram sungguh..banyak pulak labah-labah ni bersarang. Sempat aku 'terbunuh' beberapa ekor. I got you! ahah..! Nah, ini mereka..

Akhirnya dalam pukul 2 petang, aku berjaya juga membersihkan bilik, ruang tamu dan anjung rumah. Wah..rajin sungguh aku masa puasa2 begini. Tapi tidak sempat membasuh kereta kerana hari hujan lebat. Dapur pun belum bersih lagi. Kain pun tak habis bilas dalam mesin. Waa terpaksa merajinkan diri malam ni. Esok pulak ada kelas BM bersama tahun enam pada pukul 10.30 pagi. Hmm..semangat sikit buat kerja.

Kala ini hujan. Nak ke bazaar membeli juadah yang panas-panas dan enak. Sandakan..aku mahu pulang..

Kad Ucapan : Salam Aidilfitri

Seperti tahun-tahun yang sebelumnya, aku bercadang untuk mengirim beberapa keping kad ucapan Aidilfitri khas untuk rakan-rakan @ insan-insan tertentu. Seronok juga bila dapat kad raya. Zaman serba canggih ni, masih ramai juga yang tetap menggunakan perkhidmatan Pos Malaysia dalam urusan kirim-mengirim kad raya. Manada lagi yang pakai burung merpati. Ceh..

Seingat aku, tahun lepas ada la dalam 20 keping kad yang aku kirim. Antara yang menerimanya : Kak Mas di Papar, Sheeda di Keningau, Majdi di Lahad Datu, Kak No di Klang (kini dah pulang Bongawan), Meema di Kudat..hmm yang lain2 t u dah x ingat.. Dua hari lepas baru beli lima keping kad (5 in 1) tu. Tu pun kebetulan ternampak masa sedang mencari-cari novel. Setakat ni dah dua orang yang nak kan kad raya. Si Majdi dan Si Hasnol. Hmm..minggu depan @ minggu ke-3 puasa baru pos kot.. Rasanya tak cukup. Nak beli lagi..kemudian.. Nak bagi yang ada bunyi kat si Noie.. Si Inra Fabz.. Nak belanja dia makan burasak free ja la di rumah nanti.. Sama juga dengan Ibnas Syapinaz.. Oh, abby.. Andai kau terbaca post ini..ingin ku bertanya..'adakah dikau mahukan kad raya juga..? Nah, bagi alamatmu yang terletak di 'KF' kesahnyerr itu..

Suka sangat ka
d raya tu..hmm..simple and attractive..in my eyes..kelima-limanya cantik dalam bentuk yang panjang..macam kad kahwin lazimnya..

Tahun ni, entah siapa pulak yang nak bagi aku kad raya. Kak Mas tu tiap tahun tidak pernah miss kirim kad. Si Azmi tu..? H.a.r.a.m jejakkan kaki ke pejabat pos. Antara perkataan pejabat pos dan Azmi, langsung tiada 'connectio
n'..haha.. Tapi dia bagi juga..SMS ringkas.. Dahla SMS tu memang namanya "Sistem Pesanan Ringkas", dia bagi ucapan pun memang ringkas - 'Slmt ari rya' ---> Mungkin gitu ja kot yang akan dia bagi..


Waaaaaa..semakin tidak sabar untuk pulang berhari raya.. Terbayang-bayang makanan semasa raya. Semoga semuanya akan baik-baik sahaja. Aamiiiinn..

Wednesday, 26 August 2009

Novel : Jalur Sinar di Celah Daun


Aku sedang menikmati jalan cerita sebuah novel yang baru sahaja aku beli kelmarin (25 Ogos). Hmm..tertarik dengan penulisnya dan layout buku ni. Zaharah Nawawi. Pada muka depan buku ni, ada gambar seperti daun getah yang disinari cahaya matahari pagi. Memang nostalgik sangat. Sempat menggoogle info mengenai novel ini. Oh ya, kata-kata di bawah ni juga turut termuat pada kulit belakang novel tersebut. Jalan ceritanya menarik. Mudah difahami dan tidak berbunga-bunga yang mana biasanya bahasa berbunga-bunga ni membuatkan aku mengantuk! Leka membaca sehingga pukul 1.15 pagi. Nama-nama watak dalm cerita ini juga sesuai dengan latar masa pada ketika itu.. Dali.. Tijah.. Novel-novel zaman sekarang kebanyakannya membuat aku mual. Penulis muda suka menggunakan nama-nama yang 'terlalu' indah dan ala2 sedap didengar..walhal..itu cukup menjelikkan bagi aku. Ah, tidak seperti karya-karya lama Dr.Fatimah Busu, karya-karya oleh Sasterawan2 negara. Oh ya, karya Zurinah Hassan juga aku suka. Tidak dilupakan, Khadijah Hashim..

Tu bulan, tu bintang,
Atas pucuk kayu ara;
Mari puan mari sayang,
Kita senyum dan ketawa..

Pantun di atas telah dinyanyikan oleh watak Tijah semasa menghiburkan anaknya, Dahlia ketika itu merengek kala malam hari. Rujukan : Bab 7 - 'Melihat Bulan' m/s 57.


Mengimbau nostalgia novel yang pernah mendapat perhatian daripada pembaca suatu ketika dahulu telah menggamit penerbit Alaf 21 untuk menerbitkan semula novel ini. Tersentuh hati ketika membacanya bagaimana pengorbanan yang dilakukan oleh sepasang suami isteri muda, Dali dan Tijah yang menjadi peneroka di sebuah daerah untuk meneruskan hidup semata-mata ingin memiliki geran sebidang tanah yang baru diteroka. Namun, satu kebakaran secara mendadak mengheret mereka ke dalam pancaroba hidup menyebabkan si suami terpenjara dan si isteri tersisih di desa bersama anak yang masih kecil. Dengan bahasa yang mudah, Zaharah Nawawi berusaha menjalin sebuah novel kehidupan rumah tangga yang mencabar. Beliau ternyata ingin meyakinkan kepada pembaca bahawa seseorang wanita tetap dapat menjadi ilham utama yang berkesan kepada lelaki. Dan, setiap cabaran hidup sebenarnya dapat cepat memperkaya dan mendewasakan lahir dan batin seseorang..

Monday, 24 August 2009

Fashionista & Shopaholic : The aCHmiEYz Story!


azmi

Tarikh : Sekitar Febuari 2003
Masa : 9.00 pagi (lebih kurang)
Tempat : Jabatan Hal Ehwal Pelajar, MPKS (now IPKS)
Cuaca : Matahari cerah (suria khatulistiwa kan)
Situasi : Aku sedang sibuk-sibuk pasal buku kedatangan pelatih..since i was the group leader (ketua kumpulan..promo..promo..)

Terjadi satu perbualan yang tanpa disengajakan. Semasa mula-mula masuk di pintu HEP yang terbuka 12 jam sehari tu, aku ternampak seorang Aunty (nak bagi glemer ni) dan seorang lelaki yang sedang duduk di bangku, yang mana bangku tu memang disediakan untuk duduk. 'Hmm..mungkin budak baru..'..monolog dalam hati.

"Eh, opsyen apa..?"

"Pengajian Sains Pengajian Melayu" ---> penuh pulak tu..

"Eh, samalah!!" ---> aku yang teruja kerana mendapat rakan sekuliah baru..lalu aku pun melemparkan senyuman paling manis kepada pasangan anak beranak itu. Aku pulang ke kelas dan menghebahkan berita ada budak baru kepada warga SNPM yang rasanya excited juga ingin melihat budak baru itu..hmm..sabar sajja aku masa ni menaip..

* * * * * * * * * * * *
Catatan di atas merupakan perbualan tidak rasmi yang pertama bersama Azmi..salah seorang sahabat, yang juga masih kekal berhubung sehingga ke hari ini..selalunya..perhubungan tu akan kekal bersama rakan-rakan, teman-teman dan insan2 yang ada persamaan dengan diri kita kan..so, apakah persamaan kami..? Hmm dia raja melawa, aku pulak main sarung pakai ja apa yang ada..dia jenis bersukan..aku jenis bersukan juga tapi sukaneka..hmm..pe lagi ek..? So, dalam entry kali ini, akan menceritakan sedikit sebanyak mengenai public figure nan seorang ini.. Since aku dah nak ke baZaar ni..aku pun akan menyambung pengkisahan sulalatus salatin ni pada masa akan datang..dah lewat..harap maklum ye..

* * * * * * * * * * * * *
Menggagahkan diri jua untuk menyudahkan entry ini. Hmm berlegar-legar difikiranku..apa yang hendak dimuatkan ni..hmm..masa mula-mula dalam Semester 1, kami makan Mi Segera a.k.a Megi Perisa Ayam..di asrama..makan di bilik si Kudin..masa tu Azmi menginap di blok asrama sebelah.. (Blok A ka..?)..rajin pula dia merayap ke tempat kami since classmates semua tinggal di Blok B..except Fitri Rungus and him (Azmi)..

Lama punya lama..aku ingat lagi berkerak mahu tunggu elaun masuk..last2 elaun masuk juga dalam bulan Mac 2003 tu..apa yang aku ingat..si Azmi ni beli air soya yang brand 'Yeos' tu ntah berapa kotak besar tu..(sekarang aku tengok harga soya tu dalam RM2.40 sekotak). Suka dia tu minum air soya..mungkin mau putihkan kulit..keputihan..v udur sangat kan masa tu..hahaha..

Hmm..antara aktiviti yang best kami buat bersama-sama..menyertai Kejohanan Tenis Tertutup MPKS..kami jadi gandingan bergu yang macam shitt..wakakakakakaaka..ada ka orang main tenis sambil ketawa-ketawa dalam gelanggang..? Sudahnya apa, K.A.L.A.H...! but we had fun.. Tenis..hmm..lamanya tidak bermain tenis..dulu semasa di maktab @ kolej tu..itulah permainan / sukan yang menjadi pengisi waktu petang..Azmi juga tidak ketinggalan turun court sama2..best kan..? Hey..ingat lagi kita join lumba lari petang tu..? Yang berlumba dengan dorang si Adron..? Adoiii...ada hati rupanya aku mau berlumba dengan atlet..macam..Azmi pun masuk juga masa tu..ah..zaman 'kanak-kanak' sangat..

Pertandingan Gimnastrada..ala2 senamrobik..bestnya..syok sangat..bekerjasama sangat masa tu..latihan malam2 di gelanggang tenis..siap ada pulak aksi2 membuat tingkat2 manusia..si Mona..Si Fitri..aduh..sakit perut ketawa masa tu..Kak Zia..Kak No..duduk berlunjur sambil memukul2 tali2 rafia pom2 ke kiri dan ke kanan..macam bod*h pun ada masa tu..but..kita dapat 1st runner-up, kan..? Congratzz..

Azmi..hmm..banyak tu kainnya..kalau weekend mesti kain bertimbun..aku percaya 110% habit ni masih dia amalkan sampai sekarang..semangat gigih membasuh kain.. Antara lain kesukaan Azmi..menyanyi..lagu2 Bung Nuar Zain..pok & trep suara sama..bolehlah..kami pun layan ja..bestfriend kan..mesti la give full support 200%..walaupun ada ketikanya aku harus bersabar tatkala mendengar lontaran vokalnya yang terover itu..

Currently Azmi berada di Bandar Bukit Tinggi, Klang.. Nun jauh daripada asalnya, Kg.Guruh-Guruh, Sipitang Sabah.. Sabar..tidak lama lagi akan dapat pindah pulang Sabah..lainlah kalau dia ni mahu bermastautin lagi satu abad d bumi Semenanjung ni..hmm..

Terbaru mengenai dirinya : Berjinak-jinak dengan gimnasium..katanya hendak menurunkan berat badan dan mendapatkan bentuk badan yang menarik..oh ya, dia juga suka makan di restoran-restoran..masak..? Aku tidak tahu bila kali terakhir dia masak.. Pernah sekali dia sampai ke rumah sewaku di Kulai..mengambil penerbangan dari Sabah ke Kulai sebelum dia balik ke Selangor. Katanya tempat ku ini membosankankan a.k.a boring..apatah lagi keadaan sekolah ini..hmm..damai..

Punya senggang waktu akan menambah catatan lagi mengenai dia..

Sunday, 23 August 2009

1st Day of Fasting Month


BURAS @ BURASAK : hidangan wajib semasa raya

AYAM MASAK LENGKUAS : dimakan bersama buras
(kabur pulak lepas resize image)


Semangat yang berkobar-kobar dibawa bersama ke Bazaar Ramadhan Pekan Nanas, dengan hajat hendak membeli burung puyuh goreng. Alaa, abang2 gerai puyuh tu belum beroperasi.. Ka burung-burung puyuhnya habis lari ke dalam semak @ burung2 puyuh semua matai kena virus selesema burung..

Semangat juga membeli sabun cuci kerana dalam keasyikan membasuh kain pada hujung-hujung minggu begini hingga terlupa sabun cuci dah nak hampir habis..

Apa ni, nampaknya hampir semua pengunjung bazaar tidak memakai topeng hidung+mulut tu.. Aku cuma nampak sepasang couple yang memakai topeng tu semasa sedang meronda ushar2 makanan. Oh, ada lagi kanak-kanak bersama parents. Still ada juga parents yang membawa anak bayi yang mungkin baru 5-6 bulan - pergi ke bazaar..ayoo kan risiko tu..

Hmm agak sesak sedikit suasana pada petang tu. Matahari agak cerah walaupun kelihatan gumpalan awan hitam di langit. Sudahnya, cuma membeli tiga biji bergedil daging + sebungkus air katira (manis!) + kuay teow goreng. Tu baru kira tiga kali pusing bazaar tu..baru decide mahu beli apa..rambang mata..hmm mybe hari ni boleh mencuba laksa johor. Sebelum ni pun pernah beli juga cuma rasa kurang berpuas hati dengan kuah laksa tu yang agak kurang kepekatannya. Hampehh jah akak penjual tu. Nak berniaga, buatlah betul2 kak oi.. Jangan nak koner2 kan pembeli..mampus jah kena maki nanti..yang aku ni sah2 la merungut kalau makanan yang dibeli tu tidak menepati citarasa.. Lainlah kalau orang bagi @ makanan dapat free..hmm

Waa nampaknya tahun ni aku tidak bercadang untuk membuat baju raya. Pakai ja baju2 lama yang masih tersangatlah eloknya..pun baju2 tu dipakai kerja juga.. So, raya nanti akan pulang ke Sandakan..rasanya nak bawa sama baju Melayu yang kaler pink berbenang coklat tu + baju Melayu dua tahun lepas yang warna biru laut..

Tidak sabar rasanya hendak pulang ke Sandakan since last year cuma dapat beraya di sini. Uwaaa seakan terhidu bau wangian Buras dan ayam Masak Lengkuas..rindu..ah..rindu bertamu lagi..

Aku rindu padamu..hanya aku yang tahu..

Thursday, 20 August 2009

Ramadhan : Menu Best!

Saya suka makan yang ini.. Burung Puyuh Goreng..


Ini..Air Katira..Manis Yuuuunnggg..Bisa2 kencing manis kalau minum selalu..tapi sadap..Wajib minum..yayyy!!! Puasa..Buka..Puasa..Buka..Puasa..Buka...kekekekeke

Wednesday, 19 August 2009

Masa Berlari, Pantas Sekali!


Untuk kesekian kalinya, aku menulis lagi. Apakah main point yang hendak diperkatakan pada kali ini..? Rasanya tiada. Sekadar 'membasahkan' ruangan ini dengan tinta-tinta tidak bermata. Sementara menunggu habis waktu bekerja..tambahan pula kerja-kerja menanda kertas penulisan Bahasa Melayu..arkghh..mengakibatkan aku diserang kantuk..tulisan..penulisan yang tidak menarik..i'm off for a while.

Kehidupan seharian seperti biasa. Oh ya, lebih baik mencatat apa2 perkara yang berlaku dan akan terjadi.


1. Diserang demam + selesema + batuk = pakej yang membuatkan hidupku macam cacing dikeluarkan daripada lubangnya dan diletakkan atas jalanraya. Alhamdulillah..mujur bukan penyakit maut tu..palis2..sesudah menggigihkan diri pergi ke hospital pada petang sabtu (15 Ogos 2009)..semuanya semakin baik. I'm recovering..80%..batuk ni ja yang still mendera..

2. Kem Jatidiri & Motivasi Belia 2009..yang tidak dapat aku sertai sepenuhnya kerana penyakit yang menyerangku (bunyi mcm kronik konon..but ya..memang awful!)..rugi tidak dapat ikut aktiviti abseiling + paling teruk, aku tidak dapat menyiapkan buku program semasa majlis penutupan..terrible..!

3. Terkocoh-kocoh mengatur / menyelaras kertas soalan ujian pada hari Isnin. Alhamdulillah..semua dah ok..ujian pun dah nak berakhir..

4. Yayy..tiket free sudah diluluskan..hmm next week la baru pergi JPN ambil..happy..confirm dapat pulang raya tahun ni..misi dan visi..swimming pool, ambush raya..makan puas2..

5. Kakak telefon, malam ni family d Sabah buat kenduri arwah..hmm..

6. Nampaknya x dapat la ajak si Ai p Parit Botak / Rengit untuk borong kerepek raya since dia pun dah nak melahirkan manusia baru dalam jangkaan bulan 10 nanti..hmm..p ngan sapa ya..? Akan difikirkan..


7. Rumah perlu dikemas dan dibersihkan weekend ni..tu saja masa yang lapang..kain pun banyak nak kena lipat..

 
8. Itu sahaja. Cukup dulu. Oh ya, jangan lupa..tukar tayar..hmm..

Thursday, 30 July 2009

Gagah! Oh Gagak!

Photobucket

Beberapa minggu yang lepas..tak silap masa menonton TV cerita binatang2 (National Geographic TV 1) narrator tu ada menyebut pasal gagak. GAGAK..?

Lagi ---> GAGAK..? Hitam..bising..hidup dalam kumpulan..menyelongkar sampah..dull..unpleasant looks..kalau di Barat, gagak juga dikaitkan dengan kematian..kesuraman..kuasa jahat..hmm..

Berbalik kepada kisah gagak dalam dokumentari tersebut..apa yang membuatkan aku tertarik ialah dikatakan bahawa burung gagak ini bersifat setia pada pasangannya. Monogami konon. Hmm..adakah pernyataan ini sahih..? Akan dicari maklumat mengenai gagak..

Friday, 24 July 2009

Antara Kini dan Semalam

Sudah lama rasanya tidak membuat catatan baru. Apa yang terkini..? Hmm..

Mengemaskini maklumat yang penting ke tak penting..? Hmmm..

1. Sebaik sahaja mendapat perkhabaran itu uang sudah masyukk, petang semalam selepas kerja, terus pergi membuat service kereta dekat Tampoi..waaa..buat balancing & alignment..dah lari habis..patutlah kalau bawak dalam 100km/j pun stereng dah gegar..then semalam dah ok..hmmm fulus2 melayang..xpe duit boleh cari..jual kuih ke..jual buah ke..jual ayam ke..hmmm..safety first..

2. Kursus dua hari di Pusat Latihan Guru Dalam Perkhidmatan (PLGDP) Bandar Tenggara (Selasa dan Rabu)..kursus yang tidak memerlukan banyak tenaga..banyak makan je..tapi agak bosan kerana kursus tu berkaitan dengan pembinaan pakej pembelajaran secara on-line..kurang berkenan di jiwaku ini..pesbuk..pesbuk..pesbuk..blog..aku suka itu sahaja..oh ya yang bestnya, dalam kursus ni juga di ajar membuat chatroom dan ruangan berforum..bersembang dengan peserta2 lain..waaa..dalam kebosanan, dapat juga menemui jalur keseronokan..

3. Family Day..? Mengikut perancangan akan dibuat di Mersing.. Waa pantai lagi.. Bolehlah bermain2 pasir..tunggu sunset..dgr lagu..menghirup bayu petang..semilir senja..heee..x sabar rasanya..Eh, ada pertandingan karaoke suka hati.. Hmmm hitung2..chalet RM60..yuran ttunggak RM20 (hik3)..bayar makan utk si Arash RM10..weiyyyhhh kopak aku..ceti KEBIRU dah datang kutip duit..tingtongtingtong..adal lagi RM 9 Milliyar dalam akaun..adehh bulan ni banyak sgt pakai fulus..tpksa buka gerai kat pasar malam..hihihi..

4. Waran (tiket) daripada JPNJ.. Mana orang ni x kol2 lagi..aku nak pulang raya ni..akan berusaha untuk kol JPNJ tanya..hopefully dapatlah dengan cepat..

5. Hujung minggu ni bercadang hendak masak-masak. Hari Rabu petang tu dah pergi membeli udang, sotong, ayam, daging, sayur2an dan bahan-bahan masak yang lain. Kesahnyerr..nak masak sebab ada tetamu nak datang..laaaa ni macam tak confirm je nak datang..janganlah aku masak sorang2 pulak weekend ni..nanti bercucuran air mata masuk dalam kuali periuk..uwaa.. Sudah mengambil resepi "Udang Sambal" dan "Sayur Paprik" - campur2 ayam sotong daging sayur2an semua tu..

6. Ahah! Last sekali baru nak fikir pasal periuk nasi yang sepatutnya menjadi keutamaan. Akan berusaha untuk meningkat mutu serta kualiti kerja..


Digamit Memori
Berkurun ku digamit sepi
Derita tiada bertepi
Cuba ku cari damai di hati
Tiada berkeupayaan..
Tersangkar ku dikedukaan
Dilema seakan berlarutan
Kedengaran kau ucapkan
SELAMAT TINGGAL SAYANG..
Hasrat hati mencari pengganti
Sayangnya aku tidak termampu
Bayanganmu sering mengganggu
Melukai hatiku..
Gerimis rindu di sudut hati
Seakan tiada berhenti
Hidup ini terus begini
Digenggam memori berduri..

Tiba-tiba sahaja teringat lagi ni..teruslah aku menaip bait2 liriknya. Mana dah penulis lagu ni..Hazudin.. Liriknya..? Seri Bayu..yang kurang bernasib baik sekarang ni..kesian juga.. Oh penyanyinya..? Pojia Latip.. Zaman2 suara Mickey Mouse..tatkala menonton klip video lagu ni, seolah-olah berada dalam zaman 80an.. Bila la agaknya dapat jumpa Fauziah Latiff ni..? Menggemari lagu2nya kerana kebanyakan lirik tu seolah-olah puisi..so so meaningful.. Bercerita.. Hmm.

Saturday, 11 July 2009

:: Ambush Kebun Petang Jumaat ::


Pada pukul 4.00 petang, hari Jumaat bersamaan 10hb Julai 2009..mendapat panggilan telefon daripada Encik Fatouree yang dipanggil abang Fatouree.. :

"Man, ko nak tak masuk kebun kite pegi ambil Pulasan..ajak Ai sekali..." - "OK..Settt!"

Vroooooooommmm...Satria Putih JGV ****
si Ai pun terus membelah jalan kampung menuju ke rumah Encik Fatouree (perjalanan tak sampai lima minit dari sekolah..hahahahaa..

Letih jugak...hampir pukul 5.30 petang barulah selesai. Tidak lupa juga mengambil buah rambutan dengan menggunakan alat pemotong yang main tarik2 je. Seronok. Ikutkan, lagi cepat ambil buah tu guna tangan (petik) sebab buah rambutan tu masak ranum dah melayut-layut rendah. Nak adventure punya kes..sanggup jugak pakai penjolok..bergegar otot-otot jantan..ahah!

taadaaaa.....!!!





SERONOK! Sementara musim buah ni, aku akan terjah lagi kebun orang..walaupun tidaklah gemar sangat makan buah-buahan kerana aku juga punya buah..hahahahaa...


Tuesday, 7 July 2009

Hari Baru

YAAAHOOO..!!!
Perlukah aku menjerit secara live..hmm cmne agaknya..alah boleh aje..hik3..lama dah tak menjerit secara sengal..
Banyak yang hendak dibicarakan tetapi mood agak kureng..malas pula hendak berceritera di sini..hurrmmm...
I LoVe MY JoB..

Friday, 3 July 2009

:: Cerita Rojak Versi Kompak :: Happy Birthday To Me!


Hi! Entry ini berkisar hampir keseluruhan cerita yang tergantung sepanjang bulan Jun. Tu sebab diberi tajuk 'Cerita Rojak'. Malang sungguh catatan-catatan ini kerana tidak dapat dipos mengikut perancangan asal; atas sebab kekangan dan hambatan waktu. Mood pun sudah berubah but tetap ingin menulis / menaip mengenainya. Lets start with..

'SITTI NURBAYA'

Rasanya, pasti ramai yang pernah melihat siri cerita ni kan. Since sinetron ni sedang diulang tayang, aku pun menontonnya sebagai aktiviti mengisi petang hari kalau tidak pergi berjoging. Apa yang menarik perhatian ku ialah mengenai kesungguhan sikap Datuk Maringgih yang terlalu inginkan agar Sitti Nurbaya menjadi suri hidupnya. Mengapakah Datuk Maringgih kertu itu terlalu inginkan Sitti Nurbaya..? Hmmm nafsu..? Mungkin tidak. Pada pandangan ku, aku dapat merasakan yang D.M (initials utk orang tua tersebut) benar-benar menyayangi S.N (faham..). Ini dapat diperhatikan menerusi tindakan D.M yang melayan S.N dengan lemah-lembut. Tambah lagi, D.M telah meluahkan kata cinta kepada S.N. Memanglah, cinta tidak boleh main paksa. "Kamu bisa memiliki tubuh saya tetapi hati saya adalah milik Samsul.." - antara ungkapan S.N kepada D.M yang dah naik geram sebab S.N asyik je nak lari dengan Samsul.

Kesimpulan : Mencintai Bukan Bermaksud Memiliki. Jangan TAMAK! ahah!


IKLAN 'YANG TUA DIHORMATI, YANG MUDA DISAYANGI'

Haa..siapa perasan iklan ni dalam TV..? Selalunya ditayangkan apabila menunggu jarum jam untuk tepat ke jam yang berikutnya. Kisah anak muda (lelaki) yang sedang memandu kereta Gen-2 berwarna yellowish silver x silap. Sedang dia memandu di laluan jalan kampung dan pada masa sama cuba mengadjust volume pemain lagu. Tiba-tiba dia hampir menyondol seorang pakcik yang sedang menunggang basikal. Dah tu mamat ni poyo dengan dialog "Aku dah lambat ni, nak jumpa kekasih aku.." ahah! malu jah! Bukan nak tolong pun pak cik itu yang sedang mengurut2 tangannya. Mamat poyo tersebut pun blah macam tu ja..Hmm x pyhla kan nak habiskan jalan cerita iklan ini. Penat.

Kesimpulan : Jangan gatal dan berlagak poyo macam mamat dalam iklan tersebut. Lagi satu, sebagai anak dara, x baik ajak balak a.k.a boyfriend masuk rumah sedangkan tiada ibu bapa di rumah. (ibunya memang tiada kot sebab tak nampak pun mak cik tu menyambut kepulangan pak cik yang luka kat lengan itu).


FORUM PERDANA - EKSPO RAKYAT KULAIJAYA

Aku juga tidak mahu ketinggalan untuk melibatkan diri dalam Ekspo tersebut. Since aku benar2 bZ, so cuma dapat meluangkan masa pada 19.06.2009 antara pukul 8.30 malam - 11.30 malam - dengan pergi menyaksikan Forum Perdana Hal Ehwal Islam. Pada mulanya menyangka yang program ini adalah masuk TV..rupa2nya tidak. Perasan untuk mencelah-celah supaya dapatlah kiranya muka ni masuk TV.ahah! Overall, best sangat forum malam tu. Para ahli panel pun menyampaikan isi-isi hujah mereka dengan bernas sekali. Rasa kantuk pun hilang. Sempat juga merakam butir hujah salah seorang ahli panel yang mana menyentuh mengenai "MAAF". Perbuatan memaafkan kesalahan tu memang berat dan sukar tetapi telah dijanjikan oleh Allah S.W.T, antara golongan yang akan ditempatkan di dalam syurga kelak adalah golongan yang suka memaafkan kesalahan orang lain. Pada masa yang sama, janganlah pula tidak melaksanakan suruhanNya.. Baru cantekkk!

ini ja yang dapat diambil selain daripada ilmu..

akan disambung lagi kerana kepenatan minda serta jiwa..ahah!

Friday, 5 June 2009

Sepetang di Jom Heboh

Jom Heboh datang lagi. Kali ini aku tidak melepaskan peluang untuk bersama-sama turut memeriahkannya di Danga Bay, JB. First pergi dua tahun lepas. Masa tu tak dapat menyaksikan konsert..but this time, I made it!

Dalam pukul empat petang tiba di tapak karnival tu..tahap kesesakan dalam 70%..kira ok juga.. Agak mudah untuk park kan kereta..lancar je.. Mungkin sebab dah agak petang, so ibu-ibu pun mengambil keputusan untuk pulang masak dinner..takut anak2 & suami meraung kelaparan..

Dalam sesi rondaan yang pertama, tiba-tiba ternampak seorang gadis / awek sedang mempromosikan memo pad di hadapan booth Wanita Hari Ini..rupa-rupanya itu adalah Almy Nadia a.k.a Suzana Dunia Baru..kerana tergoda, lantas aku pun membeli barang jualannya itu..hahaha..

walaupun rambutku spoil, janji, minah ni mengendeng lengan rapat kat aku..huahahahaha

Paling aku tidak menyangka yang aku akan menjadi Juara dalam Pertandingan Makan Burger...hahahahaaa..satu gerai burger kat karnival ni buat pertandingan makan burger. Dengan yakin sebab nak makan free (kebetulan lapar..so pe lagi kan..), aku pun register la nama kat adik manis dekat kaunter burger tu.. Then, para peserta seramai 15 orang pun duduk mengelilingi meja dekat kawasan orang ramai lalu-lalang tu.. Ya Maulai, malu sangat la kan masa tu..but just for fun.. Chef Burger tu memaklumkan bahawa setiap peserta akan diberikan dua biji burger..pemenang akan ditentukan berdasarkan...seperti biasa 'Siapa Paling Rakus + Lahap + Piranha Habis Dulu'
Apsal aku nervous pulak melihat peserta2 lain..ada abang tu tegap & muka pattern melantak la kan..so dalam hati aku bermonolog 'hmmm..sye x meletak sebarang harapan..-bajet jawapan finalists2 AJL'... So apabila pertandingan dimulakan, aku pun mula la melahap burger tu sampai tersepit anak tekak oleh roti burger tu akibat 'TIDAK DIBENARKAN MINUM AIR SEBELUM MAKAN' - azab. Dalam kepayahan, ku gagahkan diri menghabiskan saki baki burger itu..and i made it.. Sebaik sahaja mulut ku tunjukkan kepada Chef Burger (bayangkan aksi perserta Fear Factor yg dah kenyang makan cacing!) aku pun diisytiharkan sebagai PEMENANG...yea...happy...tapi x la sampai terkinja-kinja macam time sukan..huhu.. Nak tau hadiahnye apa..?

1. Voucher membeli-belah di Giant bernilai RM 500.00 (buang satu sifar kat belakang)
2. Satu dozen daging burger.. (dah jadi tahi dah)
3. Sebungkus kuah kacang yang memang sedap..

Selain itu, sempat juga menyaksikan Ifa Raziah, penyanyi dangdut paling sempoi kat Malaysia..dengan aksi-aksi bersahaja, meletup booth Metro dengan laungan jeritan kucing garong akak tu.. Sesungguhnya, pengalaman di Jom Heboh..BEST!

Nota Kaki : Bila dah pindah Sabah nanti, x tau dapat ke x lagi pegi Jom Heboh kerana tersangatlah jauh Kota Kinabalu itu. Siapa tahu TV3 buat Jom Heboh di Sandakan..?


KES DITUTUP


Monday, 1 June 2009

Lontaran Maut



KEJOHANAN BOLING TERTUTUP SKSGP
ANJURAN BKBG / KEBIRU
2009


Tarikh : 28hb Mei 2009
Masa : 3.00 petang
Tempat : Pusat Bowling XYZ (x sempat tgok nama kt depan), IOI Mall Kulaijaya, Johor




Kejohanan Boling tersebut telah diadakan seperti butiran di atas. Penulis tiba agak lewat pada petang itu kerana cuaca hujan dan jalan licin so kena berhati-hati semasa memandu (sebenarnya singgah di CIMB untuk beramas mesra dengan mesin ATM. X ingat pula di IOI Mall tu pun ada CIMB's ATM).

Sesungguhnya perlawanan pada hari tersebut amat menyeronokkan kerana semuanya tersenyum dan ketawa dengan gembiranya (indikator menentukan sama ada aktiviti ini besh atau tidak).
Dari segi tahap permainan, semuanya telah berusaha untuk menunjukkan skil @ kemahiran masing. Anak-anak pun gembira dan berlari ke sana ke mari kerana ibu bapa yang seronok tak hengat membaling bola.

Semoga aktiviti seumpama ini dapat diadakan lagi pada masa akan datang. Oh ya, penyampaian hadiah juga telah diadakan sebaik sahaja perlawanan tamat. Enjoy...!

Refleksi : Akan pergi lagi untuk mengasah bakat kerana tiba-tiba berasa seronok dan teruja.

Nota Kaki : Images2 yg sempat dirakamkan pada petang tersebut :


'u all main x tggu i pun..x bek taw..'


Scoreline masuk longkang..janji cincin tunang enterprem..


Wakil Cawangan Ibu Mengandung


Cuaca Pada Petang Itu


Contestants Anak Dara 1 vS 1


Kuiz Penonton di Rumah : 'Cari Bola Boling Tersembunyi'


'I x kose nk msak, so kte makan je kt cni.
nyum nyam nyum nyam..'


"Td ko masak ape senah...? Dah makan..?
- Kitorang dh mkn siap2 kt rmh..bior power sket nak baling.."


Monday, 25 May 2009

Day After Day, Time Passed Away..


CURRENTLY :

i. Key-in markah ke dalam SAPR16 since semua markah kelas perlu dilengkapkan sebelum Jumaat ni..tekan-tekan..masuk..proses keputusan..its DONE!

ii. 2.30 p.m join meeting Panitia Sains JKD since KP is not around..

iii. Malam of coz perlu dikhatam syllabus 11.45.. Last week tertidur..


Saturday, 23 May 2009

Soal Hati

Googles

If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck,
the warmth of your lips on my cheek,
the touch of your fingers on my skin,
and the feel of your heart beating with mine..
Knowing that I could never find that feeling
with anyone other than you.

- Courtney Kuchta -

Di Sebalik Rahsia Cinta

Metropolitanno

Susahnya nak cari lagu ni kerana pada mulanya x tau apakah tajuknya.. Then dapat tau tajuk lagu ni masa kat IMEEM (auto play), tiba-tiba turn lagu ni..terus didownload di tempat kejadian..Baru tahu yang vokalis lelaki Metropolitan ini adalah penyanyi lagu 'Fikirkan Boleh'. Patutlah suara macam biasa dengar.. This is the lyrics..



Metropolitan
( Zuria Salmi & Rosli )
Rahsia Di Sebalik Rahsia


( 1 )
( R: )
Pertemuan ini bagaikan terbuka
Satu rahsia didalam rahsia
Ketika kita sama dikota cinta
Kenikmatan pengabdian yang suci

( 2 )
( ZS: )
Dan di waktu itu kau dan aku satu
Berlindung di dalam kebesaran
Tiada kenal erti perpisahan
Penuh restumu oh Tuhan...

( 3 )
( R: )
Dan kini kita terbuang di awangan
Terpisahlah dari kenyataan
( ZS: )
Lalu ada yang terlupa pada perjanjian
Kerna leka dengan kepalsuan

( 4 )
( ZS & R: )
Tersesat kita dalam perjalanan

( 5 )
( R: )
Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
( ZS: )
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta

( ulang 3 & 4 )
( R & ZS: )
Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta


Nota Kaki : repeat hingga jemu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...